Berza preduzetničkih ideja 2014

UDG je i ove godine na dan Evrope, 9. maja, sada već tradicionalno, organizovao Međunarodnu berzu preduzetničkih ideja, četvrtu po redu.

Berza je i ove godine okupila predstavnike 30 veoma uspješnih crnogorskih kompanija,koje su na strani potražnje, otkupljivale ideje mladih preduzetnika. Kompanije i institucije koje su se našle na strani potražnje su: Plantaže 13. Jul, Voli, Čelebić, Zetagradnja, Erste Banka, Kompanija Krušo, Delta Generali, Mesna Industrija Goranović, Franca, Com Trade, Mljekara Lazine, Cungo&Co, Investicioni razvojni fond, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Komisija za hartije od vrijednosti, Glavni Grad Podgorica, (Sekretarijat za razvoj preduzetništva), Montenegro Biznis Alijansa, CEED, Fresh, kao i određeni broj pojedinaca.

Ove godine smo imali preko 100 prijavljenih ideja, od kojih se u četvrtom izdanju Knjige Ideja našlo 92.Priliku da svoje ideje predstave prisutnima su imali vlasnici najboljih 10 ideja, dok su na slijedećem posteru predstavljeni najboljih 30 ideja (najboljih 10 i 20 ideja sa B liste). Ideja koja je otkupljena za najviše novca je ideja o Plantažnom uzgajanju lavande koja je otkupljena za 1.100,00 eur, koju je otkupila kompanija Franca, kao i ideja o proizvodnji Magarećeg sira sa brusnicama koja je otkupljena za 1.050,00 eur od strane Investiciono razvojnog fonda Crne Gore. Sa ponosom možemo istaći da je na Četvrtoj Međunarodnoj Berzi Preduzetničkih Ideja, promet je dostigao cifru od 25.000,00 eur.

Univerzitet Donja Gorica je ove godine izdvojio 7.000,00 eura za podrsku svim srednjoskolcima koji su pokazali preduzetan odnos i pripremili ideje i njih 70 će dobiti Vaučer u vrijednosti od 100,00 eur za školarinu na bilo kojem od 10 UDG fakulteta.

Ova manifestacija je poprimila regionalni, čak i evropski karakter. Krasi je sve veća zainteresovanost medija i javnosti, što pokazuje uvijek odlično ispunjen amfiteatar na Univerzitetu Donja Gorica.

Učešće sponzora odnosno vodećih kompanija iz Crne Gore je dodatna garancija za viziju razvoja ove manifestacije. Zajedničkim snagama se ulaže u budućnost!

Otkupiti ideju znači ohrabriti mlade ljude da iduće godine prijave još više ideja i da započnu svoj biznis.

Ovom prilikom se zahvaljujemo kompanijama, institucijama, pojedincima, vlasnicima ideja i svima koji su podržali i učestvovali u Trećoj Berzi Preduzetničkih Ideja.

Posebnu zahvalnost dugujemo Rektoru Univerziteta Donja Gorica - profesoru dr Vukotić Veselinu, menadžeru UDG – Tinaj Sandri, kao i timu koji je realizovao ovaj projekat.

Berza preduzetničkih ideja

Donja Gorica b.b.
81000 Podgorica, Crna Gora

berza@udg.edu.me

Your message has been sent. Thank you!